« Home | The next computer generation... » | Προφητικό δημοσίευμα... » | Κουφώματα... » | Ρίχτερ στο κορμί τους σπίρτο... » | Jesus Save: The bank you can trust » | Lágrima Psicodélica » | Ριζικές... αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ! » | Οξεία ευχετηρίαση... » | Αντίο 2005... » | Αφιερωμένο » 

Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2006 

Υπάρχει κανένας απόγονος της Αντιγόνης ;

Σχεδόν δύο βδομάδες μετά τον θάνατό του- αυτοκτονία ή "αυτοκτονία"- και η σορός του Μαξίμ Ζελίν μένει αζήτητη στα ψυγεία του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Κανείς από τους έλληνες αρμοδίους δεν ενδιαφέρθηκε για τη μεταφορά της σορού στη Ρωσία. Οι ελληνικές αρχές αδρανούν εκδικούμενες έτσι ακόμα και νεκρό το Ρώσο, ενώ από τη ρωσική πρεσβεία σφυρίζουν αδιάφορα, μη θέλοντας να αναλάβουν το οικονομικό κόστος της μεταφοράς του πτώματος στη Ρωσία.Ήδη η σωρός έχει αρχίσει να αλλοιώνεται και η ιατροδικαστής της Λάρισας δηλώνει ότι" θα περιμένει λίγο ακόμα κι αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από κάπου, θα ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα".
Δεν καταλαβαίνουν οι αρμόδιοι ότι ένας πολιτισμένος λαός πρέπει να σέβεται τους νεκρούς ακόμα κι αν είναι οι χειρότεροι εγκληματίες;
Ο πρόγονός μας ο Σοφοκλής είχε γράψει ολόκληρη τραγωδία, την "Αντιγόνη" , όπου η ηρωίδα έδινε την μάχη της απέναντι στην εξουσία του Κρέοντα για να θάψει τον νεκρό αδερφό της Πολυνείκη.
Έχουμε το δικαίωμα με τέτοια συμπεριφορά να λέμε ότι είμαστε απόγονοι του Σοφοκλή;
Υπάρχει κανένας απόγονος της Αντιγόνης στην χώρα αυτή να υψώσει το ανάστημά του ή έχουμε μετατραπεί όλοι ηθικά σε πυγμαίους ;

Κι ελπίζουμε οι πυγμαίοι να μη το πάρουν προσωπικά...

Κι αν ακόμα βρεθεί μια Αντιγόνη, κοκόνα μου, πάλι κάποιος Κρέων θα αναφωνήσει:
ΠΟΙΛΣ ΓΑΡ ΗΜΙΝ ΑΜΕ ΧΡΗ ΤΑΣΣΕΙΝ ΕΡΕΙ;

Και νομίζω, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν είναι οι Ααντιγόνες που μας λείπουν, αλλά οι Κρέοντες που περισσεύουν.

Kαι οι- (εγώ δεν ανακατεύομαι,κοιτάω τη δουλειά μου)- Ισμήνες περισσεύουν επίσης...

Μα οι Ισμήνες γεννούν τους Κρέοντες, οι Αγαμέμνονες τις Κλυταιμνήστρες, οι Ιάσονες τις Μήδειες και οι Λάιοι τους Οιδίποδες.
Και όλα αυτά σε μια πατρίδα που οι θεοί της αναβαφτίζουν τις Ερυνίες σε Ευμενίδες.

Μα πρόσφατα, "σκότωσαν" τον άλλο ρώσο, τον "αυτοκτονημένο"...

Εχω την εντύπωση οτι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και διακρατικές συμφωνίες που ακολουθούνται σε περιπτώσεις θανάτων, ασχέτως ποιος και τι.
Δεν ξέρω αν μπορούν ή αν πρέπει να στείλουν τη σωρό πριν περάσει κάποιος χρόνος αναζήτησης.
Μπορεί επίσης να είχε συγγενείς στην Ελλάδα (σιγά μην πάνε να τον αναζητήσουν βέβαια αφού σίγουρα θα τους πάρει η μπάλλα κι αυτούς, αλλά η διαδικασία τηρείται).

Κατοικούμε σε μια δήθεν χώρα με δήθεν ανθρώπους και δήθεν διαδικασίες. Αντιμετωπίστηκε έτσι όπως αντιμετωπίστηκε εν ζωή, τι να περειμένει κανείς με τον θάνατό του; Αναλώθηκε από τους "δημοσιογράφους" και τα κανάλια [βοήθα παναγιά] και τώρα τέλειωσε και πάει. . .

Δημοσίευση σχολίου

Για μένα

  • Σοφία Avanti
  • Ελλάδα/Greece
My profile

Μικρή πασοκική ανθολογία

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from avanti. Make your own badge here.

Links

Για ένα όνομα ζούμε...

(το "πόθεν έσχες"

του τίτλου "τα εις εαυτόν")


US Losses

Photos Hidden
Powered by Blogger
and Blogger Templates