« Home | Οξεία ευχετηρίαση... » | Αντίο 2005... » | Αφιερωμένο » | H AVANTI FILMS παρουσιάζει... » | Τικ-Τακ » | Amen » | Η γριούλα χωρίς σπίρτα... » | Για καταπιεσμένα ...ταλέντα » | (Μη μου βάζεις) ιδέες για δώρα-4 » | Σαν τραγουδάκι... » 

Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2006 

Ριζικές... αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ!

H ΕΛ.ΑΣ αλλάζει και μάλιστα αλλάζει ριζικά. Aν νομίζατε ότι αυτά που λείπουν από την Ελληνική Αστυνομία είναι η εκπαίδευση, η σωστή στελέχωση και ο εκδημοκρατισμός, πλανάσθε πλάνην οικτρά. Διακριτικά στολών τους λείπουν... Διαβάστε το ρεπορτάζ να δείτε τι απασχολεί την ηγεσία και τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Και δεν θέλω παροιμίες του στυλ "Tι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι..." ή "άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς".

Αλλάζουν μέσα στο 2006 τα διακριτικά των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν(1*) με δικά τους έξοδα τα στελέχη της.
Σύμφωνα με τις νέες τεχνικές προδιαγραφές, τα διακριτικά των αξιωματικών από τον βαθμό του υπαστυνόμου Β' μέχρι και του αστυνομικού διευθυντή δεν θα έχουν στο εξής ως βάση τα γνωστά ασημί και χρυσά εικοσάκτινα βυζαντινά αστέρια με τον σταυρό στοκέντρο, αλλά ένα εξάκτινο αστέρι που ήδη προκαλεί αντιδράσεις απ' όσους θεωρούν ότι μοιάζει με το εβραϊκό αστέρι (2*)του Δαβίδ.
Από την άλλη πλευρά υποστηρίζεται ότι το νέο σήμα αποτελεί απλώς προσαρμογή στα ισχύοντα σε ξένες Αστυνομίες, όπως των ΗΠΑ.
Το γεγονός ότι καταργείται ο σταυρός (3*)-σύμβολο της χριστιανοσύνης και καθιερώνεται ένας άλλος συμβολισμός που δεν έχει σχέση με όσα διαχρονικά πρεσβεύεται το ελληνικό κράτος, έχει θορυβήσει τα μάλα και τη Θρησκευτική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πληροφορήθηκε τις αλλαγές αυτές από αρκετούς θρησκευόμενους αστυνομικούς, που ζήτησαν ενημέρωση για το θέμα.
Οι νέοι εξάκτινοι μεταλλικοί αστέρες θα έχουν στο εσωτερικό τους δύο ομόκεντρους κύκλους, επισμαλτωμένους, χρώματος μπλε και θα είναι για μεν τους ανωτέρους επιχρυσωμένοι, για δε τους κατώτερους αξιωματικούς επάργυροι.
Στα διακριτικά των ανωτέρων αξιωματικών θα υπάρχει και επιχρυσωμένη φλογοφόρος ροιά (κάτι σαν πυρσός, ανάλογο με αυτόν που φέρουν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής).(1*) θα μου πείτε, εδώ πληρώνουν τις σφαίρες για να εκπαιδευτούν στη σκοποβολή. Ας πληρώσουν και τα λιλιά που θα φοράνε
(2*) Ωχ! Πεδίο δόξης λαμπρό για τον Λιακόπουλο. Τα πρωτόκολα των Σοφών της Σιών και οι προφητείες των γεροντάδων κάτι θα λένε σχετικά. Δεν μπορεί...
(3*) Ωχ-Ωχ! Πεδίο δόξης λαμπρό και για τον Χριστόδουλο. Χριστιανοί στ' άρματα! Εκριζώνουν τον σταυρό από την ελληνορθόδοξη Ελληνική αστυνομία μας!

Το ρεπορτάζ είναι από την Εφημερίδα "Ελεύθερη Θράκη" της Αλεξανδρούπολης... Τα σχόλια δικά μου και δικά σας.

Μια και σε βλέπω ενημερωμένη, ποιος σχεδίασε τη νέα στολή;
Ο Ασλάνης;

Φλογοφόρος ροια..? Τέτοια τιμή στο νικ μου..:-Ρ

(και να σκεφτείς ότι παλιά χρησιμοποιούσα το anaflexis!)

Ο Ασλάνης φτιάχνει νυφικά.. Αποκλείεται να σχεδιάζει στολές.
Μάλλον βρέθηκε κάποιο ταλέντο εντός του Σώματος.

Μην γελάτε καθόλου, ο Ασλάνης είχε σχεδιάσει τις προηγούμενες στολές, δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με αυτό το θέμα(στολές μπάτσων-εθνικοί σχεδιαστές) αλλα ξέρω πως και στην Ιταλία οι στολές των Carabinieri(Ιταλοί μπάτσοι) είναι απο τον οίκο αρμάνι.
Πάντος με τα νέα σήματα θα πηγαίνω με αλλο αέρα στο τμήμα για "εξακρίβωση στοιχείων" καθε φορά που διακυβεύεται η ασφάλεια του τόπου :-P

Πώς μου ήρθε αυτό; Οτι δλδ τα αστράκια είναι απολύτως ταιριαστά με τους... μπάτσους..?!

Μάρκο:Δεν αλλάζουν οι στολές, τα διακριτικά τους μόνο αλλάζουν. Οπότε ο Aslanis θα παραμείνει στα νυφικά του...
Ροδιά : Στα cartoon συνήθως όταν κάποιος "τρώει" μπάτσο "βλέπει" αστεράκια...
Θράσε: Η "εθνική" αστυνομία τα χρειάζεται όλα "εθνικά"... Ακόμα και εθνικό σχεδιαστή. Άλλη αίγλη έχει ο μπάτσος με αρμάνι... Δίνει κύρος ο αρμάνι
:-)

Επί της ουσίας...: συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την αλλαγή που αναφέρεται στο άρθρο.

Άποψή μου είναι πως το θέμα δεν είναι μείζον.
Από την άλλη δεν είναι και ελάσσον, για να το καυτηριάσει κανείς ως τέτοιο.
Η αστυνομία έχει πάψει προ πολλού να είναι όπως ήταν κάποτε. Ίσως η νοοτροπία της ελληνικής αστυνομία έχει μείνει κοντά στις παλαιές εποχές.

Οποιαδήποτε αλλαγή (έστω και σε επίπεδο συμβόλων) κρίνεται θετική.

Υ.Γ.: Συνήθως στον ελληνικό τύπο, ένα σημαντικό γεγονός (π.χ. αυτό με τους δραπέτες και την αστυνομία), που γεννά σημαντικούς προβλματισμούς και προκαλεί συζητήσεις επί της ουσίας, "συμπλέκεται" με παράλληλα ή παλιότερα γεγονότα-ειδήσεις, που σε άλλες στιγμές θα περνούσαν απαρατήρητα.
Αυτό το τελευταίο αξίζει ένα "προβληματισμένο" σημείωμα για την ποιότητα του ελληνικού τύπου, όχι στη γραφή του, αλλά μάλλον στην οργάνωση των θεμάτων του.

Όπου βλέπεις να τίθενται τέτοιοι προβληματισμοί τη στιγμή που ο κόσμος καίγεται, καταλαβαίνεις ότι η ΕΛ.ΑΣ ζει ακόμα σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Νομίζει ότι έλυσε τα προβλήματά της και αποφάσισε να ασχοληθεί με τα επουσιώδη για να μη βαριέται.
Έχουν πολύ δρόμο ακόμα και οι στόχοι είναι πολλοί.
Ας ελπίσουμε πως αφού λύσουν το γόρδιο δεσμό της εμφάνισης, θα περάσουν και από κανα σεμινάριο για να μάθουν να φέρονται κι όλας...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως!!!

Αυτό μου θύμισε ένα παληό στιχάκι των αναρχικών:
Αλλαγή δε γίνεται
χωρίς τον Αρκουδέα
αυτός δεν είναι άνθρωπος
είναι μια ιδέα
:)

Keep up the good work
»

Excellent, love it! film editing classes

Δημοσίευση σχολίου

Για μένα

  • Σοφία Avanti
  • Ελλάδα/Greece
My profile

Μικρή πασοκική ανθολογία

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from avanti. Make your own badge here.

Links

Για ένα όνομα ζούμε...

(το "πόθεν έσχες"

του τίτλου "τα εις εαυτόν")


US Losses

Photos Hidden
Powered by Blogger
and Blogger Templates