« Home | Να σου καεί το laptop ρε! » | Ζητώ να μού χαρίσουν ανελκυστήρα σκάλας... » | Απόπειρες 2 » | Άτιμη κενωνία... » | To "Monitor " στη φάκα του "Ποντικιού" » | Έχω 3 πολυκατοικίες... » | Πόσο Νταλάρας είσαι ρε Γιώργο; » | Τρέμε Spi-Der, τρέμε Tαμπακέα! » | Μετεο-λαογραφικά » | Καλά Μπλογκούγεννα » 

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2005 

Bon appetite dr. Frankenstein

Γονίδια σκορπιού σε ντομάτα και καλαμπόκι, γονίδια πυγολαμπίδας σε καλαμπόκι, γονίδια ανθρώπου σε ψάρι, γονίδια ψαριού σε φράουλα, γονίδια αρουραίου σε μαρούλι αποτελούν μόνο μερικά από τα πειράματα της γενετικής μηχανικής με τα βασικά είδη της διατροφής μας και όχι μόνο. Οι γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί είναι ζωντανοί οργανισμοί (φυτά, ζώα και μικρο-οργανισμοί) που φτιάχνονται στο εργαστήριο με σκοπό να αναπτύξουν κάποιο νέο χαρακτηριστικό.
Για παράδειγμα: Η μεταλλαγμένη σόγια αντέχει σε ένα συγκεκριμένο ζιζανιοκτόνο της εταιρίας Monsanto, το μεταλλαγμένο καλαμπόκι (Βt) παράγει μια τοξίνη που εξολοθρεύει τα βλαβερά έντομα.
Όσον αφορά στην υγεία μας, μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας επισημαίνει την πιθανή εμφάνιση νέων αλλεργιών, τοξικής δράσης και αύξηση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά. Οι βιομηχανίες των μεταλλαγμένων κρύβουν ότι τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της νέας τεχνολογίας στο φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία είναι άγνωστα. Δεν αποκαλύπτουν επίσης, ότι η όλη τεχνολογία είναι ατελής, τα αποτελέσματα των εφαρμογών της ανεξέλεγκτα και οι κίνδυνοι από τη χρήση της ανυπολόγιστοι.
Μερικά από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα που μπορούν να βρεθούν στο τραπέζι μας είναι:
-Αρνάκι και γουρουνόπουλο με ανθρώπινο γονίδιο.
Το γενετικά τροποιημένο πρόβατο με το όνομα "Tracy" περιέχει στο γενετικό του κώδικα το ανθρώπινο γονίδιο που παράγει την ουσία άλφα-1-Αντιθρεψίνη. Η ίδια μέθοδος εφαρμόζεται και σε άλλα θηλαστικά , όπως στα ποντίκια και στους σκύλους.
Το γενετικά τροποποιημένο γουρούνι με ανθρώπινες αυξητικές ορμόνες, γΐνεται γιγάντιο, το κρέας του περιέχει λιγότερο λίπος, πάσχει όμως από την εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
-Γάλα αγελάδας με ανθρώπινο γονίδιο
Μεταβιβάζοντας στον γενετικό κώδικα βοδιού το ανθρώπινο γονίδιο που παράγει την πρωτεΐνη "λακτοφερίνη" η οποία περιέχεται στο μητρικό γάλα, το γάλα των αγελάδων που γονιμοποιήθηκαν από το βόδι αυτό, περιέχουν στο γάλα τους αυτή την πρωτεΐνη.
-Κοτόπουλο με γονίδια μοσχαριού
Είναι κοτόπουλο γενετικά τροποποιημένο ώστε να παράγει την αυξητική ορμόνη των μοσχαριών, να γίνεται μεγαλύτερο και να περιέχει λιγότερο λίπος.
-Σπαράγγι με γονίδια αρουραίου
Με τη χρήση γονιδίου αρουραίου το σπαράγγι γίνεται ανθεκτικό στα ζιζανιοκτόνα.
-Ντομάτες με γονίδια ψαριού
Τροποποιημένες, οι ντομάτες γίνονται ανθεκτικές στο κρύο ώστε να μπορούν να καλλιεργηθούν και στις βόρειες χώρες.
-Πατάτες με γονίδια σκορπιού
Οι πατάτες εμπλουτίζονται με τα γονίδια του σκορπιού που παράγουν το δηλητήριο του, ώστε να γίνονται πιο ανθεκτικά στα διάφορα έντομα. Το δηλητήριο θα βρίσκεται, φυσικά, και στις πατάτες.
-Λάχανο με γονίδια βακτηρίων
Το λάχανο εμπλουτίζεται με τα γονίδια του δηλητηριώδους Bacillus Thuringensis που το προστατεύουν από τις κάμπιες.
(Aπό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ που υπογράφει η Κική Ηπειρώτου)
Kαλή όρεξη ντόκτορ Φρανκεστάιν!

Εγω οταν φωναζω αρρωσταινουμε απ αυτα που τρωμε, φωναζουν οι "επιστημονες" οτι ειμαι τρελλη και κινδυνος για την δημοσια υγεια...


Ρε στ αβαντι μου επιτρεπεις να το βαλω στον εναλλακτικο τροπο ζωης?

Κοίτα αν κάποια στιγμή βγάλουν σοκολάτες με βιταμίνες και μπριζόλες που σου ρίχνουν τη χοληστερίνη και ταυτόχρονα βγάλουν βλαβερά χορταρικά και ψάρια που προκαλούν καρκίνο, εγώ είμαι υπέρ.

Φυσικά Lili να το πάρεις για το "εναλλακτικό τρόπο ζωής"...
J95,γιατί να είσαι υπέρ των δεύτερων όμως;

Τα μεταλλαγμένα είναι, είτε το θέλουμε είτε όχι, μονόδρομος. Ας ελπίσουμε να μην είναι πολλά τα θύματα.

Τώρα... μπορώ να έχω λίγα γονίδια γαϊδάρου παρακαλώ;

Πριν καναδυο χρόνια είχε παιχτεί στην ΕΤ1 μια παλιά ταινία (προπολεμική, ασπρόμαυρη) με τίτλο «Ο καροτάνθρωπος». Είχε παιδαριώδη εφέ και προσπαθούσε να δώσει τρόμο με τη μορφή ενός μεταλλαγμένου ανθρώπου που είχε παρασκευαστεί μετά απο εργαστηριακό σφάλμα.
Οι επιστήμονες ήταν μαζεμένοι σε ένα αμπρί με τζαμαρίες γύρω γύρω και συνεδρίαζαν τι να κάνουν, όπου εμφανίζεται ο καροτάνθρωπος, η σκιά του δλδ, στο τζάμι και κοκκάλωσαν, μέχρι που πήρε ένας το πιστόλι και τον σκότωσε. Δυστυχώς, δεν είδαμε το καροτοκέφαλο επειδή ξαναπήρε την ανθρώπινη μορφή μόλις σκοτώθηκε.
Ο καροτάνθρωπος είχε σώμα ανθρώπου -φαίνονταν τα χέρια του- και κεφάλι καρότου, όπως είναι το καρότο με λίγα φυλλαράκια επάνω. Ολα αυτά στη σκιά φυσικά.
Εμείς τη βλέπαμε και γελούσαμε με την απλοϊκότητα του σκηνοθέτη να αποδώσει το σενάριο επιστημονικής φαντασίας με φτωχά μέσα, αλλά, φαντάζομαι, ότι στην εποχή της θα ήταν μια πραγματικά τρομαχτική ταινία!

..πού να ζούσαν εκείνοι που την πρωτοείδαν να τη δουν να γίνεται πραγματικότητα..

Σας τρόμαξα αρκετά..???..

:-)

Και μετα λεμε γιατι εχουμε τοσες τερατογεννεσεις...

Γιατί είναι τελείως αδικία ρε συ Avanti που όλα τα ωραία είναι ανθυγιεινά και όλα τα απαίσια υγιεινά και νομίζω πως πρέπει να γίνουν για λίγο και τα απαίσια ανθυγιεινά να δούνε τη γλύκα :)

Φαντάσου έναν κόσμο που οι μαμάδες λένε ατάκες όπως:
"Μην τρως φακές, προκαλούν τύφλωση, φάε καλύτερα ένα χάμπουργκερ που έχει βιταμίνες και μετά μην ξεχάσεις να πλακώσεις μισό κιλό παγωτό για να κάψεις τις θερμίδες του χάμπουργκερ".

J95: κι αν δεν πιεις όλη την coca cola σου, θα έρθει ο καροτάνθρωπος της Ροδιάς να σε φάει...


Alombar:τα γονίδια του γαϊδάρου τα θέλεις για να μεγαλώσουν τα αυτιά σου, να μεγαλώσει η υπομονή σου ή για κάτι άλλο;

:-)

Aσε το παιδί κάτω που θα το βάλεις να πιεί την κοκα κόλα του με το ζόρι.

Μπα που να σου ανέβουν τα τριγλυκερίδια και η χοληστερίνη και να σου κατέβει ο σίδηρος απο το μεταλλαγμένο σπανάκι.:-)

Best regards from NY! » »

Δημοσίευση σχολίου

Για μένα

  • Σοφία Avanti
  • Ελλάδα/Greece
My profile

Μικρή πασοκική ανθολογία

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from avanti. Make your own badge here.

Links

Για ένα όνομα ζούμε...

(το "πόθεν έσχες"

του τίτλου "τα εις εαυτόν")


US Losses

Photos Hidden
Powered by Blogger
and Blogger Templates