« Home | "Κοκτέιλ " σε μνημείο » | Όνομα και χάρη... » | Unicef vs Barbie » | Πύ-πύ-πύ-ραυλος! » | Ο Che των στρουμπουλών... » | Η Ζένκα και η θάλασσα... » | Ο μικρός μου πολύχρωμος Ο.Η.Ε » | Ο Ιστοριοκυνηγός » | Ηλίου φαεινότερον... » | Οι 3 χάριτες... » 

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 02, 2005 

Ένα δάκρυ είναι το ίδιο πικρό...

είτε στάξει στα νερά του Τίγρη,

είτε στάξει στα νερά του Μισισιπή...

Χαίρομαι για το "ξεβράκωμα" της υπερδύναμης που δείχνει τόσο αδύναμη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας αλλά και του ίδιου του λαού της. Λυπάμαι όμως για τα εξαθλιωμένα θύματα της καταστροφής που χτύπησε τις νοτιο-ανατολικές πολιτείες των Η.Π.Α.
Και μπορώ να δεχτώ ότι είναι η εκδίκηση της φύσης για τον βιασμό που υφίσταται συστηματικά , αλλά να μην ακούω αηδίες του στυλ "είναι η εκδίκηση του θεού για τα εγκλήματα τους"

Θα προσυπόγραφα όλα όσα γράφεις με μια επισήμανση. Από την μερία του Μισσισιπή ξεκινάν οι μισθοφόροι για να σκοτώσουν τους κατοίκους του Τίγρη. Και ως γνωστόν οι μισθοφόροι δεν ανήκουν στην αστική τάξη, αλλά στο λούμπεν προλεταριάτο.

Να προσυπογράψεις λοιπόν, διότι εκεί υποφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά αυτή την στιγμή και αποκλείεται να είναι όλοι μισθοφόροι... Αν μείνουν όμως αβοήθητοι και εξαθλιωμένοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα εξαθλιωμένα παιδιά τους θα είναι οι επόμενοι μισθοφόροι...

Από την μερία του Μισσισιπή ξεκινάν οι μισθοφόροι για να σκοτώσουν τους κατοίκους του Τίγρη.

Ρε παιδιά, γιατί αυτό με τα ζύγια του αίματος σε κάθε μεγάλη καταστροφή; Προφανώς και δεν είναι το ίδιο Φαλούτζα και Λονδίνο, Aceh και Νέα Ορλεάνη (ούτε και υπονοούσα κάτι τέτοιο τον Ιούλιο, όταν έγραφα εκείνη τη σειρά απ' τα ματωμένα τοπωνύμια)' προφανώς και η κυβέρνηση Bush ευθύνεται για τις εκατόμβες του Τίγρη, και -σε μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον- αυτές του Μισσισιπή, αλλά...

δε μπορούμε για λίγα λεπτά να νιώσουμε σκέτη συμπόνοια για τους ανθρώπους που χάθηκαν, κι αυτούς που υποφέρουν;

Η ανθρωπιά (κι όχι μόνο η νοημοσύνη) είναι αυτή που μας δίνει το δικαίωμα να κρίνουμε και να καταδικάζουμε την οποιαδήποτε πολιτική και τα αποτελέσματά της.

Απέναντι στο δράμα των εξαθλιωμένων κατοίκων της Ν.Ορλεάνης, ακόμα κι η "θλιβερή" εικόνα των 3 (Bush father, Bush son, Klinton) που είδαμε στο δελτίο ειδήσεων, μοιάζει αποδυναμωμένη.
Είναι ο μύθος της Ν.Ορλεάνης και η αίσθηση ότι καταστρέφεται αυτό που ήταν.

Οταν η υπερδύναμη αυτοδιαφημίζεται ως χώρα ελευθερίας, δημοκρατίας και ευκαιριών, και είναι μια χώρα που διαφημίζει τον τρόπο ζωής της προς τα έξω, όλοι μαθαίνουμε γι' αυτήν. Όταν δε έχει δείξει πολλές φορές ότι δεν είναι και η χώρα όπου η ελευθερία και η δημοκρατία ανθίζει περισσότερο, όπως καυχιέται, αυτό θα ξεσηκώσει σχόλια, και καλώς. Αλλά άλλο να λέμε ότι οι αρχές δε βιάστηκαν να πάνε εκεί (αληθές) κι άλλο "καλά να πάθουν τα καθάρματα που γίνονται στρατιώτες και πάνε και σκοτώνουν". Το τελευταίο δηλώνει ευθαρσώς διάθεση για ζύγια νεκρών.

Very nice site! » » »

Δημοσίευση σχολίου

Για μένα

  • Σοφία Avanti
  • Ελλάδα/Greece
My profile

Μικρή πασοκική ανθολογία

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from avanti. Make your own badge here.

Links

Για ένα όνομα ζούμε...

(το "πόθεν έσχες"

του τίτλου "τα εις εαυτόν")


US Losses

Photos Hidden
Powered by Blogger
and Blogger Templates