« Home | Lili sings the...blog » | Αμαρτίες χεριών, ποδιών, ματιών και άλλες ανατομικ... » | Η (χαζο)χαρούμενη ρεπόρτερ... » | ...ημείς άδωμεν » | Ενα quiz στα πεταχτά... » | Μ' ένα χαμόγελο κάτω απ΄τα μουστάκια ... » | Παλιά σκαριά... » | Παπαρίζω, παπαρίζεις, παπαρίζει... » | Euro-σύνταγμα-vision και euro-αβανταδόροι » | Α(λ)φασία... » 

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2005 

Mε το μαχαίρι τα καρπούζιαααα!

Κάποιοι σκάλισαν το μάρμαρο και σμίλεψαν Αφροδίτες και Άπτερες Νίκες.
Άλλοι χύτεψαν με χαλκό και μπρούτζο Ηνίοχους και έμειναν στην Ιστορία.
Όμως, οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την γλυπτική που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες, ξέρουν καλά ότι κανείς δεν θα τους ονομάσει νέο Φειδία , νέο Πραξιτέλη ή νέο Σκόπα.
Υπηρετούν την τέχνη του εφήμερου ακροβατώντας μεταξύ της τέχνης και του κιτς.
Μη σας παρασύρει το ευτελές της πρώτης ύλης τους ...
Για σκεφτείτε πόσο πάει το κιλό το καρπούζι.Και κυρίως μη πείτε "μάπα το καρπούζι". Σεβασμός στους καλλιτέχνες!
Στο κάτω κάτω η συμπεριφορά τους απέναντι στο υλικό τους, νομίζω πως είναι πιο αξιοπρεπής από την συμπεριφορά του δικού μας καλλιτέχνη Θανάση Τότσικα που στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Outlook, το Δεκέμβριο του 2003, στη μία από τις πέντε φωτογραφίες που εξέθετε απεικόνιζε τον εαυτό του γυμνό, να συνουσιάζεται με ένα καρπούζι.

Ναι οκ δεν είναι Φειδίας ο τύπος αλλά ακόμα και αν κιτσοφέρνει, αυτά που φτιάχνει ε πως να το κάνουμε ειναι κάπως ζόρικα. Θέλει να πιάνει το χέρι σου για να τα φτιάξεις. Δεν πήρε ένα σφυρί, έριξε μια σφυριά τυχαία σε ένα κομμάτι μάρμαρο και οτι πετάχτηκε το πουλάει για 100000 ευρά σε λούμπεν γκαλλερί του κέντρου.. Οσο για τον αλλο που πήδαγε το καρπούζι, εντάξει αρνούμαι να σχολιάσω. :)

Εγώ δεν αρνούμαι: he obviously likes it rough, γιατί είναι γνωστό τοις πάσι ότι το καλύτερο κρεβάτι το κάνει η νεροκολοκύθα.

επίτρεψέ μου να σου πω πως ο Τότσικας είναι ένας από τους λίγους πραγματικά σύγχρονους καλλιτέχνες που έχουμε στην Ελλάδα

Στο επιτρέπω...
Κι εσύ να μου επιτρέψεις να μη μού αρέσει η τέχνη του Τσότσικα, αν βέβαια επιμένεις να ονομάζεις τέχνη αυτήν την συγκεκριμένη φωτογραφία.

εκτός από το συγκεκριμένο τρίπτυχο (γιατί δεν πρόκειται για μία φωτογραφία) που ΣΙΓΟΥΡΑ είναι τέχνη, γνωρίζεις την υπόλοιπη δουλειά του Τότσικα? Γνωρίζεις το βιογραφικό του; έχεις ακούσει τίποτα για τις διεθνείς διακρίσεις του;

Μόνο από συγκυρία μπορεί να γνωρίζει κάποιος το έργο του Τότσικα. Εκθέσεις στην Ελλάδα δεν έχει κάνει πολλές είναι η αλήθεια και δε συχνάζουμε όλοι σε γκαλερί. Η έκθεση Outlook διαφημίστηκε πολύ και γι αυτό μάζεψε κόσμο που δεν ασχολείται με τα εικαστικά. Φυσικά το όνομά του συσχετίστηκε με την αντίδραση της εύθικτης κυρίας που επιτέθηκε στο έργο του και όντως είναι κρίμα που το όνομά του έχει συνδεθεί αποκλειστικά με αυτό το έργο στη συνείδηση των περισσότερων.

avanti, τα γούστα είναι γούστα σαφώς. Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα το αναξιοπρεπές(!!) στο (συμβολικό, μην το ξεχνάμε) συνουσιασμό με καρπούζι. Ούτε από την άλλη θεωρώ πιο αξιοπρεπές (ξανα !!) το σκάλισμα της μορφής του Βαν Γκογκ σε φλούδα καρπουζιού.

Πιο εύκολα θα όριζα ως τέχνη το πρώτο και ως τεχνική το δεύτερο.

Enjoyed a lot! » »

best regards, nice info »

Δημοσίευση σχολίου

Για μένα

  • Σοφία Avanti
  • Ελλάδα/Greece
My profile

Μικρή πασοκική ανθολογία

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from avanti. Make your own badge here.

Links

Για ένα όνομα ζούμε...

(το "πόθεν έσχες"

του τίτλου "τα εις εαυτόν")


US Losses

Photos Hidden
Powered by Blogger
and Blogger Templates