« Home | Επίκαιροι συμβολισμοί... » | Φασαρίες στη χώρα των Lilliput » | Ρέμπελοι κι ωραίοι » | Περι-poll-ίες » | Εσείς παρελάσατε σήμερα; » | Σε πέντε άτοκες δόσεις... » | Ονόματα και ιστορίες... » | Mε το μαχαίρι τα καρπούζιαααα! » | Lili sings the...blog » | Αμαρτίες χεριών, ποδιών, ματιών και άλλες ανατομικ... » 

Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2005 

Με ξένα κόλυβα...

Χόρτασε το μάτι μας μετάξι, δαντέλα, μουσελίνα, τούλι και κουφέτο αυτές τις μέρες στα δελτία (ο θεός να τα κάνει) ειδήσεων.
Χλιδάτοι γάμοι και βαφτίσεις με χιλιάδες καλεσμένους και μπομπονιέρες που η κάθε μια κοστίζει όσο ένα βδομαδιάτικο ανειδίκευτου εργάτη τουλάχιστον.
Γίναμε μάρτυρες σε συναγωνισμούς "λάμψης", γκλαμουριάς και επίδειξης :
7 νονούς οι μεν, 11 κουμπάρους οι δε, 40 παρανυφάκια αυτοί, 5 δεσποτάδες οι άλλοι...
Παρά τις μεγάλες σκοτούρες όμως που είχαν οι εκλεκτοί vip συμπατριώτες μας , δεν ξέχασαν να μας δείξουν και το φιλάνθρωπο προφίλ τους.
Το ζεύγος Βανδή-Νικολαΐδη παρακάλεσε τους καλεσμένους στη βάφτιση της κόρης τους (με τους 7 νονούς παρακαλώ) να προσφέρουν στα παιδικά χωριά SOS τα χρήματα που θα ξόδευαν για ν' αγοράσουν δώρο για την μικρή.
Ανάλογη παράκληση απηύθηνε και το ζεύγος Μαρίνας Βερνίκου- Μίλτου Καμπουρίδη(με τους 11 κουμπάρους βεβαίως βεβαίως) στους χιλιάδες καλεσμένους του γάμου τους. Αντί να τους φέρουν φλυτζανάκια, φουρνάκια, ηλεκτρικά σκουπάκια και άλλα δώρα γάμου, τους παρακάλεσαν να προσφέρουν τα χρήματα σε κάποιο σύλλογο της Σίφνου, του νησιού όπου έγινε ο χλιδάτος γάμος τους.
Μάλιστα...
Συγκινηθήκατε ε;
Οι ευσυγκίνητοι αναγνώστες ας σταματήσουν για λίγο την ανάγνωση για να σκουπίσουν το δάκρυ που αργοκυλά κομψότατα στο μάγουλό τους. Οι ασυγκίνητοι, οι άσπλαχνοι και οι άκαρδοι ας συνεχίσουν την ανάγνωση χωρίς στάση. Βουρ!
Και μπορεί η φιλανθρωπία αυτή να είναι αναποτελεσματική ως φιλανθρωπία (θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν κατατέθηκε έστω και μισό ευρώ στα παιδικά χωριά SOS μετά την έκκληση της Βανδή. Υποπτεύομαι ότι οι καλεσμένοι τραγούδησαν το σουξέ της Βανδή "απαπα! εγώ δεν κάνω τέτοια πράματα"), είναι όμως σίγουρα αποτελεσματική ως αυτοδιαφήμιση.
Μόνο που η φιλανθρωπία αυτή είναι φιλανθρωπία "με ξένα κόλυβα".
Τέτοια φιλανθρωπία μπορώ κι εγώ...
Σας παρακαλώ καλοί μου αναγνώστες, αντί να στείλετε δώρο για τα γενέθλια μου καταθέστε χρήματα στο «σύλλογο απόρων και αναξιοπαθούντων κορασίδων η βασιλομήτωρ Φρειδερίκη». Πολύ θα με υποχρεώσετε δηλαδή...

Σωστήηηηη..!!
Πάντως επειδή τυχαίνει να γνωρίζω λίγο από Σίφνο, μάλλον όλος αυτός ο τζερτζελές ήταν διαφήμιση του νησιού και των δύο καινούργιων ξενοδοχείων του κου Βερνίκου. Το ένα θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά. Και μάλιστα διαφήμιση ενόψει τουριστικής σεζόν που μόλις ξεκινάει.. Καλό βέβαια για το νησί και τον κόσμο του..

Εγώ πάντως στα δικά μου γενέθλια θέλω δώρο!

Γαμωτο ..ειπες Βερνικου και μου
θυμισες το Μαρινακι την κορη του
..παντρευτηκε γαμωτο προχτες (δεν προλαβα)

Αχ βρε Σοφία. Αφού ξέρεις πόσο ευσυγκίνητος είμαι, γιατί τα γράφεις όλα αυτά; Γιατίιιιιιιιιιι;

Για μένα

  • Σοφία Avanti
  • Ελλάδα/Greece
My profile

Μικρή πασοκική ανθολογία

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from avanti. Make your own badge here.

Links

Για ένα όνομα ζούμε...

(το "πόθεν έσχες"

του τίτλου "τα εις εαυτόν")


US Losses

Photos Hidden
Powered by Blogger
and Blogger Templates