« Home | Ο ποιητής Φανφάρας ζει και βασιλεύει... » | Κοίτα με ! » | Νέο blog: «A WOMAN IN THIS CITY» » | Για μένα, χωρίς εμένα... » | Ενα blog που δεν έγινε τελικά... » | Nηστικός καρδινάλιος δεν χορεύει... αλλά γρήγορα ε... » | Σταγόνες τρυφερότητας σε βάρβαρους καιρούς (για τη... » | Προφητείας το ανάγνωσμα... » | Σαρκοείδωση τι; » | Πού μας πάει αυτό το λεωφορείο; » 

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2005 

Six Six Six

Μετανοείτε αμετανόητοι... Ναι εσύ κι εσύ κι εσύ.... Εσύ που λοιδορούσες την ιεραπόστολο Ελένη Λουκά όταν σθεναρώς βροντοφώναζε «ου ου ου, ο πάπας είναι το εξακόσια εξήντα έξι, ο πάπας είναι ο αντίχριστος, ου, ου, ου». Τι θα ψελίσεις τώρα έναντι συγνώμης, πτωχέ τω πνεύματι και ελαφρά τη καρδία , εσύ που αμφισβήτησες τότε το προφητικόν χάρισμα της tv-ιεραποστόλου των παραθύρων και πασών των trash-tv εκπομπών δεσποίνης ημών κυρίας Λουκά; Τι θα πεις πτωχέ και παρασυρμένε οπαδέ της αθεΐας και της ύλης, τώρα που ο Βενέδικτος εξελέγη ως νέος πάπας; Για άθροισε λοιπόν την αριθμητική αξία των γραμμάτων του ονόματος του νέου πάπα:Β (2)+Ε(5)+N(50)+E(5)+Δ(4)+Ι(10)+Κ(20)+Τ(300)+Ο(70)+Σ(200) = 666. Tι έχεις να πεις τώρα; Και τι έχεις να πεις ακόμα αν διαβάσεις την περισπούδαστη ανάλυση του ονόματος του νέου πάπα: «Στα λατινικά Βenedictus σημαίνει ευλογημένος. Ομως στην ελληνική του μορφή τό όνομα τούτο, Βενέδικτος, παράγεται απ' το εβραϊκό μπέν- που θα πει γυιός καί τό ρωμαϊκό edictum, πού είναι η απόφαση, ο νόμος, η συμφωνία. Συνεπώς, τό ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ=666 , σημαίνει αυτόν ο οποίος είναι συμφωνημένο, προκαθορισμένο, νάρθη, ο υιός της απωλείας. Γενικότερα, για το 666 στους Λατίνους, μπορούμε νά πούμε ότι η ίδια η λέξη ΛΑΤΕΙΝΟΣ μέ αριθμόλεξο 666, αν υπολογισθεί 30, 5, 300, 5, 10, 50, 70, 200, είχε επισημανθεί στούς εκκλησιαστικούς συγγραφείς από πολύ νωρίς»
Εντάξει αμαρτωλέ, παράβλεψε το γεγονός ότι η λέξη "λατίνος" γράφεται ανορθόγραφα.
Παράβλεψε και το γεγονός ότι η ερμηνεία του ονόματος "Βενέδικτος" γίνεται κατά 50% εβραϊκά και κατά 5ο% λατινικά. Φώναξε δυνατά: " Ελένη Λουκά, ήμαρτον ενώπιόν σου, αναγνωρίζω το προφητικό σου χάρισμα, ο πάπας είναι ο six six six". Φώναξέ το δυνατά και αν δεν συγχωρεθούν οι αμαρτίες σου, ίσως ανακαλύψεις ότι σού πάει τρέλα,το λευκό πουκάμισο με τα μεγάλα μανίκια που δένουν πίσω σφιχτά και σταθερά...

(Ύστερη Γραφή: Το απόσπασμα με τα ερυθρά γράμματα είναι από κάποια από τις ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα λεξαριθμητικά. Δεν θα αναφέρω σε ποια, διότι με μια απλή αναζήτηση θα βρείτε πολλές παρόμοιες σελίδες με τις ίδιες εμμονές περί προφητικότητας της ελληνικής γλώσσας και άλλα ηχηρά παρόμοια μπουρδολογήματα)

Το πιο αστείο είναι τα παλιά χειρόγραφα της Αποκάλυψης που ανακαλύπτονται τώρα (βλέπε Ιστολόγιον για Πάπυρους Οξύρυγχου).

Τα μισά λένε ότι ο αριθμός του Θηρίου είναι 616, τα άλλα μισά... 665 και σε ένα τουλάχιστον το ίδιο το Θηρίο παίρνει το λόγο και δεν ξέρει τι λέει.

Σχεδόν θα λυπόμουν όλους αυτούς τους κακομοίρηδες που το έχουν πάρει τόσο πολύ στα σοβαρά το 666 και έχουν ψάξει τόσες χιλιάδες λέξεις και έχουν κάνει τόσες χιλιάδες προτάσεις. Ξέρω όμως ότι θα βρουν τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα: στραβός είναι ο γυαλός. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αρμενίζουν στραβά οι αριθμολόγοι.

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ελάχιστοι θεολόγοι πιστεύουν ότι το χξς' πρέπει να ερμηνευτεί τόσο κυριολεκτικά και σχεδόν κανένας δε θεωρεί σατανικό το 666 (δηλαδή η επίσημη θεολογία, Ανατολική και Δυτική, καταδικάζει απερίφραστα το φόβο της παρουσίας του 666 σε τηλέφωνα, ονόματα κλπ).

Βασικά πρόκειται για μια γελοία αμερικανιά, κατ' ευθείαν από b-movies, η οποία από ένα περίεργο παιχνίδι του Σύμπαντος έχει περάσει στο κομμάτι εκείνο του πληθυσμού που αυτοπροσδιορίζεται ως ό,τι πιο αντιαμερικάνικο υπάρχει. Το "τα άκρα ταυτίζονται" δεν είναι και τόσο κλισέ.

Σου προτείνω ανεπιφύλακτα το "The Number of The Beast" των Iron Maiden. Η απόλυτη κομματάρα.

Tελικά δεν το έχω μονο εγώ το κόλλημα!!!
Ανακουφίστηκα...666=999 απο την ανάποδη...το Θηρίο

Θεολογικά μιλώντας το 888 είναι το νούμερο του Κυρίου..δια αυτό λέμε και μοναχός του 8ου αιώνος...δηλαδή της Βασιλείας του Θεού...

Με τον πάπυρο λίγα λόγια...τον έχω μελετήσει αρκετά..ειδικά το κομμάτι με τον ύμνον του Μεσομήδους....

Γραφει τωρα η εφημερίδα ευρέθη το Ευαγγέλιον του Ιουδα..ναι ρε άσχετε η ψεύτη αλλα ποιανού Ιουδα..όχι του Ισκαριώτη...

Έλα ρε Χοιροβοσκέ, σιγά μην ξέρει η εφημερίδα ποιον Ιούδα... Μάλλον τους έχεις σε υπερβολική εκτίμηση τους δημοσιογράφους.

Avanti με πιάνεις αδιάβαστο για 2η συνεχόμενη φορά. Μεγάλη απώλεια η Λουκά για την πατρίδα. Θα τη χαίρονται οι τυχεροί οι Β.Ιρλανδοί τώρα. Άραγε αυτοί θα εκτιμήσουν την αξία της, ή θα πρέπει να τη χάσουν πρώτα σαν εμάς;

Cool blog, interesting information... Keep it UP »

Enjoyed a lot! »

Δημοσίευση σχολίου

Για μένα

  • Σοφία Avanti
  • Ελλάδα/Greece
My profile

Μικρή πασοκική ανθολογία

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from avanti. Make your own badge here.

Links

Για ένα όνομα ζούμε...

(το "πόθεν έσχες"

του τίτλου "τα εις εαυτόν")


US Losses

Photos Hidden
Powered by Blogger
and Blogger Templates